keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Tuloksia? Ja struktuurin tärkeys.

Nyt on Allu-testit tehty. Olipa hämmästyttävät tulokset! Ensimmäisenä tuli mieleen, että nyt on testissä jotain vikaa. Ja onhan se niin, että ei Allu-testiä ole tarkoitettu joka vuosi tehtäväksi. Mutta kai se pitää uskoa, että on tässä oikeasti jotain tuloksiakin saavutettu. Työrauhan muutokset oli helppo huomata, sen sijaan jotain muuta oppimista ei niinkään. Nyt oli kuitenkin niin mukava laittaa vanhemmille viestiä teknisen lukutaidon ja luetun ymmärtämisen (toisinaan huimastakin) kehittymisestä. Ehkä vielä mukavampaa oli seuraavana aamuna lukea vastauksia. Taisin olla koko aamun virne naamalla. Kyllä voi tulla niin hyvä mieli siitä, että työtä arvostetaan!

Tämä siis alkuviikosta, tänään sen sijaan oli hieman turhauttavaa. Niin kai se on ainakin tällaisissa pienryhmissä, että kaikki "hauska" ei olekaan hauskaa. Kun on jotain arjesta poikkeavaa mukavaa ohjelmaa, se saattaa kokonaan sekoittaa pakan. Joidenkin on niin vaikea lähteä uusiin paikkoihin ja nähdä uusia asioita. Vaikka sitä yrittäisi etukäteen pohjustaa. Niimpä etukäteen hauskalta tuntuva päivä olikin sitten koko ajan narinan kuuntelemista.

Onhan se temperamenttipiirrekin. Nyt on kuitenkin valkotaululla tulevia tilanteita varten ihan oma alueensa. Ylhäällä lukee viikonpäivät ma ti ke to pe. Niiden alapuolella aina koko sen viikon arjesta poikkeavat asiat. Joka aamu olisi hyvä käydä myös ne läpi, että varmasti muistuu mieleen, mitä on tulossa. Välillä on itsellenikin hämmästyttävää, miten joillekin oppilaille on niin uskomattoman tärkeää tarkka, tiukka struktuuri ja asioiden eteneminen aina samalla tavalla. Ja strukturoituahan luokan toiminta onkin. Toisaalta se on itsellekin helpompaa! Kun ei muista, mitä sillä tunnilla piti tehdä, voi vain vilkaista taululta tuntistruktuuria... "Opetus, paritehtävä, kirjat esiin ja tehtäviä, peli." Ei kun hommiin!

2 kommenttia:

  1. Mitä kuuluu, miten menee? Ehtii huoli herätä kun ei mitään kuulu ;)

    VastaaPoista
  2. Liian nopeasti ja ilman murheita kulunut kevät, että vallan blogi jäänyt unholaan. :D

    VastaaPoista