sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Joulu lähestyy

Joulu lähestyy. Enää 9 työpäivää. Todistukset pitäisi tehdä. Oon ollut niin asialla, että en edes tiedä, millaiset todistukset tuolla koulussa annetaan... Sen tiedän, että sanallinen arviointi, mutta asteikosta/vaihtoehdoista ym. en kyllä tiiä yhtään mitään. Plus pitää antaa monelle muun luokan oppilaallekin arviointi niistä tunneista joista niille pidän. En olisi sitä ite ees muistanut ja tajunnut tän kaiken härdellin keskellä, ellei joku ope olis tullut sitä multa jo kyselemään. Että mitäs arvosanoja hänen oppilailleen aion kirjotella.

Joulujuhla on onneksi jo nyt alkavalla viikolla. Voi ihan viimeisen viikon rauhoittaa sitten ihan muihin hommiin. Loppuajasta voi harjoitella entistä enemmän yhdessä olemista ja porukkana toimimista. Se kun on tuon luokan kanssa joskus haasteellista. Vaikka syksyn aikana on ollut monia positiivisia yllätyksiä pari- ja ryhmätyöskentelyssä.

Nyt kulunut viikko oli kuitenkin aikamoista härdelliä. Luokassa ei ollut loppuviikosta kumpikaan vakituinen kouluohjaaja, vaan vain minä ja yksi sijainen. Eli yks aikuinen liian vähä. Mikä näkyi heti. Ja sen lisäksi on ollut vähän sellasta aikaa, että jotkut oppilaat olis tarvinnut enempi tukea arjen asioissa, niin arki on vähän härdelliä, kun aikuisia ei vain ole. Innolla lähden kuitenkin nyt tokavikaan viikkoon.

Oon onnistunut nyt hyvin siinä, että en tuo töitä kotiin. En tuo melkein ollenkaan enää. On ollut viikkoja, jolloin en oo tehnyt yhtään töitä kotona. Joskus oon saattanu tehdä ihan vähän. Töissä kuitenkin venyy illat. Yritänkin nyt mennä koululle aamulla hyvissä ajoin, jotta sitten iltapäivästä ei veny päivä. Aamu-unisena se ei ole aina ollut herkkua, mulla on myös tosi heittelevä unirytmi. Nyt kuitenkin meen nukkumaan ja kello on vasta kymmenen. Tosin puolisen tuntia menee kun vielä rauhassa pesee hampaat ja lukee vähän kirja ja ja...

PS: Jouluihmisenä tämä joulunaika on ihanaa! On leppoisaa istuksella läppäröimässä jouluisessa olkkarissa ja tuoksutella kuusen tuoksua, joka tuotiin vähän etuajassa sisälle...

1 kommentti: