tiistai 29. marraskuuta 2011

Ei niin hyvä päivä

Loman tarpeessa. Tänään meinas mennä ihan kaikkeen hermot. Ensimmäisenä teknisiin härpäkkeisiin. Turhauttaa, kun olis vaikka mitä hienoja (maksettujakin!) materiaaleja, mutta ei niitä voi käyttää, kun ei oo pysyvää tykkiä ja konetta luokassa. Tykkiä vaihdellaan ja kuljetellaan monen luokan välillä. Kaiken lisäksi härpäke on niin iso, että luokan eturivissä olevat oppilaat ei meinaa nähdä valkokankaalle, jos joskus sinne jotakin heijastelen. Haluaisin näyttää vaikka mitä koneelta. Olisi hienoja materiaaleja eri oppikirjoihin liittyen, mutta kun ei ole konetta! Ikivanha pöytäkone, joka ei pyöritä mitään ja joka mahtuu vain takahuoneeseen, ei ite luokkaan. Oon sitten raahannut omaa isoa, painavaa läppäriä töihin, mutta en jaksa. Plus ei ole mun homma käyttää omia henk.koht. kalliita laitteitani töissä. Kollegat on saaneet ihan ihkaomat läppärit toisessa kunnassa! Ja meillä on yks iki-iki-supervanha pöytäkone, jolla ei meinaa mikään toimia.

Turhauttaa takapajuisuus ja se turhauttaa myös siten, että en voi käyttää itelle luonnollista tapaani opettaa. Mulla on siis käytössä tavallisesti vain liituja ja taulu. Joita käytänkin mielelläni. On kuitenkin tilanteita, joissa opetellaan jotain esim. taulukon lukemista, kirjan/sanaston käyttöä tai vaikka mitä monia muita tilanteita, joissa dokumenttikamera olisi niin kätevä. No, onhan se käytettävissä, mutta pitää aina tietää tarkasti millä tunnilla sitä aikoo käyttää, että sen voi hakea sille tunnille omaan luokkaan. Enkä oo ainoa, jota ottaa pattiin tämä dokumenttikameran ja tykin juoksuttaminen luokasta ja luokasta toiseen. Huoh!

Ja moni muukin asia huoh. Ehkä parempi jättää kuitenkin niistä avautumatta. Koitan nukkua ens yön hyvin. Kaiken lisäksi vielä siviilielämässä tapahtui tänään tosi ärsyttävää. Mulla oli suuret suunnitelmat kesälle, olin ihan hirveen innoissani. Kunnes totesin, että suuret suunnitelmat tapahtuu viikkoa liian aikaisin, silloin kun on menossa keväällä viimeinen työviikko, joten suuret suunnitelmat tulee tapahtumaan ilman mua. Mä ehdin niin innostua ja haaveilla ja tänään kun kaikki muukin menee pieleen niin vielä tämäkin pettymys.... Suklaata naamariin ja nukkumaan, siinä lääkkeet ketutukseen.

2 kommenttia:

  1. Mullakin pettymyksiä ja suklaata. Typerä päivä. Vaikka taiski olla eri päivä ku sulla, enivei.

    VastaaPoista
  2. Heh! Mulla on luokassa kanssa yksi vanha pöytäkone, joka kyllä toimisi ihan hyvin, mutta kun mulla ei ole nettiä luokassa... ja dataprojektori on maannut laatikossaan elokuusta asti. Kukaan ei ole saanut sitä kattoon asti kiinni. Että näin.

    t. saman kunnan ope :)

    VastaaPoista