tiistai 14. elokuuta 2012

Koulutyö alkaa

Oppilaat syksyn ekaa päivää koulussa. Kyllä siinä riitti halipulaa! Puolin ja toisin. Ja juttua piisasi. Välillä vähän liikaakin vilskettä, välillä onneksi rauhallisempaa. On ne niin ihania.

(Tosin parissa leikissä meinasi tulla jollakin tiltit, mutta ei tullut, jes!)

Me leikittiin. Tuttuja leikkejä, oppilaiden lempileikkejä viime vuodelta. Ja paria uuttakin leikkiä, joista tervapataa ainakin lisää huomenna. Tai olihan sekin suurimmalle osalle tuttua.

Leikeltiin lehdistä omaan kesälomaan liittyviä kuvia.

Oppilaat keksi ryhmissä sääntöjä. Ryhmissä! On niin ihanaa, kun voi laittaa ne ryhmähommiin. Ja kyllä sääntöjäkin syntyi. Huomenna jatketaan vielä niitä. Melkein kaikki säännöt olivat "ei saa...". Seuraavaksi koitetaan kääntää ne positiivisiksi, "mitä saa tai pitää tehdä?". Ja sitten kirjoittaa mahdollisimman lyhyesti. Ja miettiä mitkä olis tärkeimpiä. Taka-ajatuksena säännöt tyyliin "Viittaan. Kävelen. Olen kohtelias." Tai katotaan mitä sieltä nyt tulee! Tarkoitus olisi kutistaa säännöt korkeintaan viiteen ja mieluiten nekin yhdellä sanalla. Nyt kun kattoi oppilaiden kirjoittamia sääntöjä, tajusi itekin kuinka hirveen kauheen paljon meillä onkin kaikenlaisia sääntöjä. ;)


Kylläpä oli leppoisa ja mukava päivä! Nyt oon jo kaks päivää onnistunut noudattamaan periaatetta, että en tee älyttömiä työpäiviä. Oon ollut nyt 8,5h töissä. Tuosta pitää vielä nipistää puoli tuntia pois, sitten oon tyytyväinen. Iltaisin on ollut menoa ja myös loppuviikoksi oon sopinut jo kaikenlaista hauskaa puuhastelua. Ei ainakaan tunnu siltä, että olisi kesäloma loppunut aivan töksähtäen, vaan iltaisin aina rento meininki.

Vielä on kesää jäljellä... onhan vasta elokuu!

2 kommenttia:

  1. Hei! Onpa kiva lukea jonkun samaa työtä tekevän juttuja :) Opetan 3-6.luokkalaisten pienluokkaa ja toista vuotta nyt opena, kuten sinäkin. Tsemppiä syksyyn!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Olen odottanut tätä toista vuotta innolla, sillä uskon, että kovin koulu tähän ammattiin käytiin ensimmäisenä opevuotena. :)

    VastaaPoista