perjantai 10. elokuuta 2012

Listaihminen palaa lomalta

Oon listaihminen. Teen listoja kaikenlaisista asioista. Mikään ei ole niin nautinnollista, kuin vetää tehdyt asiat listalta yli. Aluksi listaan kuitenkin mitä tein tänään käydessäni ekaa kertaa loman jälkeen töissä.

- halailin monia työkavereita
- kävin pikaisesti ja pöllämystyneenä luokassa - en osannut tehdä siellä vielä mitään
- luin sähköpostit ja vastasin niihen (mm. jo yhtä hojks-palaveria sovittiin! ihanaa, nyt jo aloitan lähtölaskennan siihen, kun ne kaikki on tältä syksyltä valmiina)
- suunnittelin lukkaria kunnes totesin, etten voi tehdä sille vielä mitään ennen kuin näen opettajan, jonka luokkaan yks oppilas paljon integroituu
- ihmettelin vain tulevaa vuotta ja sen muutoksia liittyen mm. oppituntien ja ruokailun ajoituksiin ja eri oppituntien määriin
- juttelin lisää työkavereiden kanssa
- suunnittelin ekaa koulupäivää
- ihmettelin, miksi en pysty saamaan mitään aikaan
- juttelin ohjaajien kanssa
- totesin, että ei sitä oikeasti saa mitään aikaan ja on jo kauhea nälkä -> syömään!

Vasta työpaikalta lähdettyä alkoi tulla inspiraatiota. Tajusi mitä ylipäätään pitää vielä tehdä. Ja mitä pitää luokassa järjestellä.

- kaappeihin hätäpäissä sullotut tavarat omille paikoilleen
- kirjastosta ens vuoden kirja, eka Potter (luen itse paljon oppilaille ääneen)
- käsityön isot suuntaviivat ens vuodelle (done)
- kuviksen myös (done)
- liikunnan myös (done)
- kirje vanhemmille ekaksi päiväksi
- kirjat kirjavarastosta
- kirjavinkkauksen varaus
- yhden yksilöllistetyn oppilaan matematiikkamateriaalin valmistus (tää vie paljon aikaa!)

Viime vuonna en oikeastaan suunnitellut mitään suuria suuntaviivoja liikuntaan tai kuvikseen saati kässään. Saati mihinkään! Fiiliksellä mentiin ja kauhealla kiiruulla just ennen tuntia koitin keksiä jotain. Ehkä suunnittelu helpottais työtä... Kunhan ei ylisuunnittele.

Huomenna perjantaina en mee töihin, vaan rentoudun viimeisenä arkisena lomapäivänä. Tai ehkä kotona jotain pientä vähän, jos innostaa. Nyt kyllä on sellaista sopivan hyvää innostusta tähän työhön. Eli hyvä fiilis!

4 kommenttia:

 1. Kesän jälkeen on kauhean vaikea tarttua mihinkään. Työntekovaihde ei meinaa mennä ollenkaan päälle. Aloitin eilen mukavammasta päästä töitä (tietokoneella räpellystä), mutta tänään pitäisi jo suunnitella alkuviikon tunteja ja muuta tylsää :).

  VastaaPoista
 2. Listojen kirjoittaminen kuuluu myös mun toimintatapoihin. Jotenkin järjestyy asiat päässä ja se viivojen vetäminen! :) Ehkä kohta voin alkaa tällä äippälomallakin listoittamaan asioita ;) Tsemppiä koulun alkuun, kiva kuulla siitä sitten lisää!

  VastaaPoista
 3. Munkin oli tarkoitus aloittaa tuolla tietokoneella räpeltämisellä, mutta pannahinen kun mun tunnukset koneelle ei kesän jälkeen toimineet. Meni siinä pasmat ja plasmat sekaisin, kun ei sitten osannut tehdä juuri mitään mitä oli meinannut. Kesti useamman tunnin, että tunnukset alkoi toimia. Siinä vaiheessa oli mennyt mulla jo herne ja ehkä muutama papukin nenään. :D

  VastaaPoista
 4. Aino: Ja tykkään myös siksi listoista, että silloin voin poistaa kaikki muistia kuormittavat asiat paperille. Eikä oo (ihan niin paljoa) semmoinen olo, että on unohtanut taas monta asiaa. Ja samalla pysyy sitten kotona ja viikonloppuisin työasiat paremmin poissa mielestä, kun ne on kerta siellä listassa! :)

  VastaaPoista