tiistai 9. elokuuta 2011

Hojkseja, hojkseja...

Tänään lueskelin hojkseja. On jännää, kun ei oikeastaan yhtään tiedä millainen luokka on tulossa ylihuomenna kouluun. Vartin verran oon ehtinyt seurata yhtä oppituntia keväällä, ja muutaman sanan lyhyesti vaihtanut viime vuoden opettajan kanssa.

Toisaalta kyllä tykkään lähteä liikkeelle ilman mitään erityisen suuria ennakkotietoja. Toisaalta taas hojkseja lukiessa on voinut useasti vain mielessä miettiä, että onneksi todellakin on tullut niihin nyt perehdyttyä. Poimin sieltä nyt oleellisimmat arkeen vaikuttavat asiat, ja luultavasti tässä suunnattomassa tietotulvassa unohdan kaiken muun. Voin palata niihin sitten, kun on tutustunut paremmin itse oppilaisiin.

Kävin myös hakemassa oppilaille uusia kirjoja, vaikka kaikkia ei vielä ole. Ainuttakaan opeopasta mulla ei ole, eikä ole tällä tietoa edes tulossa. Jostakin pitäisi koittaa riipiä sellaisiakin.

Tänään mietitytti kuitenkin:
- Keille oppilaille mitkäkin kirjat on tilattu?
- Mistä pääsen lukemaan sähköpostia?
- Koneelle pääsin kirjautumaan, mutta yksiä tunnuksia en saanut toimimaan, että vanhempiin voisi olla yhteksissä, vai enkö vaan osaa?
- Missä ollaan välitunnit?
- Mistä saan tietyt välttämättömät apuvälineet luokkaan?
- Koska on ruokailu?
- Onko käsityöluokka olemassa erikseen jossain?
- Mistä saa musavälineitä?
- Koska on mun välkkävalvonnat?

Ja kaiken lisäksi: mä tarvin ehdottomasti läppärin töihin! Vaikka tykkäänkin tehdä paljon käsipelillä, niin monet asiat sujuu niin paljon näppärämmin, kun siinä open pöydällä olis läppäri kätevästi. Ja semmosenhan saa jotenkin verovähennyksiinkin kai?

Iltasella tulikin rentouduttua sushin ja kirpparikierroksen parissa. Tosin kirpparilla taisi olla työt mielessä, kun tuli ostettua luokkaan pari peliä...

4 kommenttia:

 1. Hirveän samantyylisiä kysymyksiä pyöri mullakin mielessä ennen aloitusta. Kävin rehtorin kanssa juttelemassa ja sen jälkeen sitten ekana päivänä lähes kaikkiin löytyi vastaukset. Sähköpostitunnukset mulla ei toimi edelleenkään, pitänee ottaa vielä tämän viikon prosessiksi selvittää ne kuntoon...

  Ihanaa, kun perustit blogin!

  VastaaPoista
 2. Kauheesti kysymyksiä, toivottavasti joku EI-elämäänsä-ja-työhönsä-kyllästynyt-kiva-toinen-opettaja perehdyttää sua noihin ja etenkin niihin kysymyksiin, joita et osaa ees kysyä vielä!

  Tsemppiä Elsille! I'll be watching you.. eli tuun kellottaan sua. Välitunnilla!

  VastaaPoista
 3. ps. mitä on hojksit hojksit?
  toivoo apua-en-oo-opettaja (eli taina vieläkin)

  VastaaPoista
 4. Hojks on semmonen henkilökohtainen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma, joka tehdään kaikille oppilaille, joille on tehty erityisopetuspäätös. Eli palaveerataan vanhempien kanssa (ja siinä voi olla mukana muitakin) ja täytetään virallinen salassapidettävä lappu. Eri kunnilla on vähän erilaisia hojks-lomakkeita, mutta käytännössä siinä on oppilaiden vahvuudet, pulmat, tavoitteet, tukitoimet... Semmonen lappunen.

  VastaaPoista